МАРКЕТИНГ

AVON со нова донација и силна поддршка во борбата за спречување насилство врз жените

Поразителен е податокот дека денес една од три жени доживува насилство или злоупотреба во текот на својот живот. Насилството врз жените е најраспространето кршење на човековите права во светот! Ситуацијата не е ништо поразлична ни во Македонија. Тоа е нешто што не треба да се случува! Затоа Авон како компанија …

Повеќе »

Дина Јашари е финалист на ХЕМИ Музички Награди 2023

Центарот на европската мрежа за размена на музички иновации – „ХЕМИ” (Hub for the Exchange of Music Innovation – HEMI) ги соопшти деветте финалисти на годинешните „ХЕМИ” Музички Награди, а меѓу нив, како претставник од Македонија е Дина Јашари! Финалистите во овој избор пристигнуваат од 9 држави од Централна и …

Повеќе »

За сите граѓани во Тетово повик за бесплатни ехо прегледи за откривање на рак

Наредната недела во просториите на Здружението на пензионери сите граѓани ќе имаат можност за бесплатни прегледи со ехо апарат со цел рано откривање на рак. Оваа активност е соработка на Здружение на пензионери во Тетово и Општинската организација на Црвен крст Тетово. -Активноста се организира по повод Неделата за борба …

Повеќе »

Промовирана книгата „Бандникарски скопски приказни“ од Мојсо Мојсовски

Во неделата на 05.03.2023, во култната скопска кафана “Лира”, бардот на македонското новинарство Мојсо Мојсовски ја промовираше неговата трета книга ” Бадникарски скопски приказни ” со која дефититивно се етаблира меѓу хроничарите на нашиот град Скопје. Бадникарски скопски приказни не се само приказни за Скопје, ниту пак се само приказни …

Повеќе »

8 Март во „Рамстор Мол“ – Центарот на сите нејзини желби

По повод 8ми Март, Рамстор Мол ве поканува да го прославиме Меѓународниот ден на Жената, да ги исполниме сите нејзини желби и да и ја подариме љубовта , почитта и вниманието кои секоја жена ги заслужува секојдневно. По тој повод, утре на 08.03.2023, Рамстор Мол и Рамсторе маркетот подготвија богата …

Повеќе »

НАГРАДА ЗА „КАЈМАК” ВО ПОРТУГАЛИЈА

Филмот „Кајмак” на Милчо Манчевски ја освои Специјалната награда на жирито во престижната програма Недела на режисерите на фестивалот Фантаспорто. Ова беше 43. издание на фестивалот кој се одржува во португалскиот град Порто. Како еден од наградените филмови, „Кајмак” имаше специјална дополнителна проекција на затварањето на Фантаспорто. Oва е најнова …

Повеќе »

Искористи ја новата промотивната понуда од МТЕЛ и цела година плаќај само 50% од претплатата

  Промо понуда од МТЕЛ – една година 50 % попуст на претплатата за договорот на 24 месеци за mBOX пакет „Има сè, може сè“ гласи слоганот на новата МТЕЛ понуда со 50 % попуст на претплатата за новите корисници на mBOX пакетите на МТЕЛ. И со добра причина, затоа …

Повеќе »

Објавена стихозирката „Врвот дно“ од Блаже Петревски – Ендемион

Од печат излезе првата збирка поезија на Блаже Петревски со наслов „Врвот Дно“ во издание на Академска мисла – Скопје. Песните, распоредени во три циклуси („Од врвот на дното“), („Легии на свеста со штитови од мисли“), („Испарувања“) се нов силен поетски глас на македонската поетска сцена. За дебитантското поетско остварување …

Повеќе »

Job Shadowing – важна, често запоставена алатка за развој на организациските капацитети

  Job Shadowing – или учење преку следење на работата на друго лице е вид на учење каде што едно лице ја набљудува работата на друго лице или тим на нивното работно место. Тоа може да биде, и е препознаено како важна алатка за развој на капацитети на поединци и …

Повеќе »

Седумдесетина конфекциски работници протестираа пред судот во Кавадарци

Седумдесетина конфекциски работници денеска протестираа пред судот во Кавадарци, незадоволни од судска пресуда. Во изјава за медиумите, тие рекоа дека биле вработени на неопределено време во текстилна фабрика до 23 февруари 2020 година, а фирмата им должела по три неисплатени минимални плати, придонеси од плата и други стасани парични побарувања …

Повеќе »