Breaking News

За сите граѓани во Тетово повик за бесплатни ехо прегледи за откривање на рак


Наредната недела во просториите на Здружението на пензионери сите граѓани ќе имаат можност за бесплатни прегледи со ехо апарат со цел рано откривање на рак. Оваа активност е соработка на Здружение на пензионери во Тетово и Општинската организација на Црвен крст Тетово.


-Активноста се организира по повод Неделата за борба протв рак од 1 до 8 март. Прегледите ќе се вршат во просториите на Здружението на пензионери во Тетово, вторник 14 март, четвртпк 16 март и сабота 18 март, од 9 до 14 часот. Право на преглед имаат сите лица без разлика дали имаат или немаат здравствено или пензиско осигурување, информираше Шкљќим Мурати, секретар во Црвен крст Тетово.


Прегледите ќе ги врши д-р Павле Спасеновски.ас/

Фото: Постер од Црвен крст Тетово