МАРКЕТИНГ

Промоција на видео, брошура и постер за убаво однесување со деца со попреченост

Граѓанската организација Пркос денеска ќе одржи промоција на нивниот нов проектм кој содржи триформатен пакет –  видео, брошура и постер, за убаво однесување со децата со попреченост. Организаторите информираат дека пакетот се состои од 10-минутно видео, во кое преку нарациите на Бистра Поповска, Ева Смилевска и Јане Велковски, надополнети со …

Повеќе »

Заврши снимањето на краткометражниот игран филм ,,Ракетно моделарство”

Играниот филм е работен по сценарио и режија на Златко Калеников, а во продукција на Стримон Филм Скопје „Ракетно моделарство” е краток филм кој обработува тема од детскиот живот каде сите ние сме биле некогаш под нечие влијание. Децата се најмногу изложени, поготово во денешницата. Влијание на деликвенти, влијание на …

Повеќе »

Во „Генералка викенд 2023“ собрани 252 тони отпад, цел за оваа есен е засадување најмалку 1,8 милион дрвца 

Собрани се 252 тони отпад во третата еко-акција „Генералка викенд“ што од 12 до 14 мај  2023 се одржа на 304 локации во 51 општина и во Националниот парк  Шар Планина. Учествувале 15 811 волонтери, меѓу кои и деца од над 300 училишта и градинки. Во просек, секој волонтер собрал …

Повеќе »

СУПЕР РАМСТОРЕ ЗАБАВА

Драги дечиња, големи и мали, Кажете ДОВИДУВАЊЕ УЧИЛИШТЕ! ДОБРЕДОЈДЕ РАСПУСТ и на 14.06 и 15.06 дојдете во Рамстор Мол! По повод започнувањето на летниот распуст, вашето омилено место за дружење Рамстор Мол организира концерти, забава и  дружење токму за вас! Погледнете ја програмата и дојдете заедно да се забавуваме!  

Повеќе »

ПРЕДИЗВИКОТ И УБАВИНАТА НА СПОРТСКИОТ НАСТАН „ПРВ ДО ВРВ“

Минатиот месец се случи една од омилените спортски манифестации на скопјани, настанот „ПРВ ДО ВРВ“. Она што годинава беше новитет е преминувањето на овој настан под генерално покровителство на Шпаркасе Банка, преку платформата Sparkasse LIFE. Спортисти во најразлични категории какви што се велосипедисти, планинари, рекреативци, професионални спортисти на трки во …

Повеќе »

Традиционален „JUNIOR DAY” на „SpORT LIFE“

На 06.06.2023 г. во Спортско рекреативниот центар „Хиподром“ и ресторанот „Потковица“, се одржа „Junior Day”, настан на кој присуствуваа над 300 деца од цела Македонија, заедно со своите родители,  вработени во компаниите на СЛ Холдингот: Спорт Лаиф, Златна Копачка, Спорт Лаиф Гејминг и БЕТ О2 и на компаниите  ЏС Актуел …

Повеќе »

Пакомак на Светскиот ден на животната средина: Со селектирање и рециклирање може да се намали отпадот кој завршува во депониите

Годинава, фокусот е ставен на отпадот, особено пластиката, како потсетник дека активностите на луѓето за намалување на загадувањето на природата се важни, како и дека транзиција кон кружна економија и чекорите што владите и бизнисите треба да ги преземаат мора да се забрзаат. „Време е да го победиме загадувањето од …

Повеќе »

Благодарници за особен придонес за д-р Жан Митрев и тимот што ја направи првата трансплантација на срце во Македонија

Лекарската комора на Македонија на своето одбележување на 31 година од постоењето на комората додели благодарници за тимот што ја направи првата трансплантација на срце во Македонија. Посебното признание е доделено за постигнат особен придонес во развојот на трансплантацијата и органодарителството од починат донор и со тоа започнување на една нова етапа во македонското …

Повеќе »

Дојче Телеком ги поврзува младите луѓе низ Европа со „Лето на радоста, младоста и слободата”

Во денешниот свет на зголемени економски, еколошки, образовни и општествени притисоци, младите навистина имаат многу грижи.  Дојче Телеком верува дека уживањето во младоста е универзално право. Затоа Телеком ги поканува младите да земат учество и да се поврзат преку илјадници бесплатни музички искуства низ Европа. „Лето на радоста” вклучува ексклузивни …

Повеќе »

Македонскиот поет и лекар Александар С. Трајковски е добитник на Платинеста плакета

Македонскиот поет и лекар Александар Саша Трајковски е добитник на Платинеста плакета за најубава поезија на овогодинешниот Меѓународен литературен фестивал ,, VIII Охридски бисер на поезијата 2023” Авторот е дпломиран м-р. доктор, македонски поет, преведувач и толкувач, од 29 јуни 2021 година, официјално е член и дел од МАКЕДОНСКОТО НАУЧНО …

Повеќе »