Breaking News

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

„Макпетрол“ и Општина Центар со едукативни работилници против врсничкото насилство

Предавања и дискусии на темата булинг ќе се организираат во осумте основни училишта на територијата на Општина Центар во рамки на „Крени глас против врсничкото насилство“, општествено одговорната кампања на „Макпетрол“. Како дел од овие активности, компанијата ќе испечати и едукативен материјал на темата за учениците од шесто до деветто …

Повеќе »

Публицис Груп го поддржува развојот на студентите по маркетинг на Економски факултет – Скопје!

“Управување со иновации и производ” од Ежени Брзовска, достапна за студентите од маркетинг на Економскиот факултет – Скопје благодарение на Публицис Груп. Македонската маркетинг индустрија има иднина! Потенцијалот е во младите студенти на департмaнот Маркетинг при Економскиот факултет Скопје, кои покажуваат извонредни резултати и огромна љубопитност за професијата. Благодарение и на  …

Повеќе »

Време е за нова роденденска дружба, големи попусти, добра забава, многу награди проследени со супер атмосфера во Skopje City Mall

Време е за нова роденденска дружба, големи попусти, добра забава, многу награди проследени со супер атмосфера во Skopje City Mall за нашиот 11ти роденден! Ви нудиме пријатно шопинг искуство, проследено со жешки попусти како и супер забава која ќе трае од 08ти до 10ти октомври. Славиме роденден, а тоа значи… …

Повеќе »

Бимилк додели стипендии за новите студенти на УКЛО

    Бимилк ги додели стипендиите за тројцата новозапишани студенти на Универзитетот Св. Климент Охридски Битола, и тоа на Факултетот за биотехнички науки, на Техничкиот и на Ветеринарниот факултет во Битола. Доделувањето стипендии за новите студенти е дел од општествено одговорната практика на Битолска млекара и вложување во образовниот процес …

Повеќе »

Факти и бројки зошто да бидеш дел од Startup Weekend Sustainability Skopje

 Во пресрет на климатските промени и непрекинатото исцрпување на природните ресурси на глобално ниво, неизбежно е да се адресира проблемот и превземат мерки уште веднаш. Во својата основа, одржливоста нѐ предизвикува да се однесуваме порационално кон природата, да најдеме начин за намалувалување на нашиот еколошки отпечаток и минимизирање на негативните …

Повеќе »

На 7 октомври ќе се одржи Втората конференција „НАУКА ЗА ДЕЦА”

Во организација на Фондацијата „Кантарот”, под мотото „Пуштете ја вашата научна фантазија”, во сабота, на 7 октомври, ќе се одржи втората научна конференција „НАУКА ЗА ДЕЦА”. Конференцијата ќе се одржи во Интернационалното училиште НОВА, а нејзината цел е популаризација на науката кај најмладите. Главниот дел од програмата на конференцијата се предавања …

Повеќе »

ТАВ И AEGEAN СО СВОИТЕ ПАТНИЦИ ГО ПРОСЛАВИЈА ВОВЕДУВАЊЕТО НА НОВАТА АВИОЛИНИЈА СКОПЈЕ-САРАЕВО

Билетите се достапни на веб-страницата на AEGEAN www.aegeanair.com и преку туристичките агенции Синоќа, 2-ри октомври, ТАВ Аеродроми организираше прослава на Меѓународниот Аеродром Скопје за првите патници во заминување на новата авиолинија Скопје – Сараево, воведена од страна на AEGEAN Airlines, грчката национална авиокомпанија и членка на STAR ALLIANCE. Со инаугуративниот …

Повеќе »

„Сакам да работам до партиите“: „Вашите кампањи против игрите на среќа се против 10 илјади вработени, кои можеби заедно со своите семејства на избори гласале и за вас!“

Земајќи предвид дека како што наближуваат избори, политичките партии почнуваат да се борат за нови гласови, притоа занимавајќи се и со игрите на среќа, сметаме дека како Здружение на вработени во сектор игри на среќа „Сакам да работам“, треба да го истакнеме следното: Игрите на среќа во Македонија се изведуваат …

Повеќе »

Ротари клуб Дјуршхолм од Шведска донира опрема во ЈЗУ Клиничка болница-Битола

Ротари клуб Дјуршхолм од Стокхолм, Шведска, донира опрема за гинеколошко-акушерското одделение при ЈЗУ Клиничка болница-Битола. – Станува збор за донација обезбедена преку битолчанката, специјалист доктор Лилјана Кочоска Мараш, изјави Елизабета Ивановска, директорка на ЈЗУ Клиничка болница-Битола. -Донацијата е наменета за гинеколошко-акушерското одделение при Клиничка болница-Битола, а ќе служи за рано …

Повеќе »

Општина Куманово и „Хабитат“ потпишаа Меморандум за соработка

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски и заменик-директорот на програмата „Хабитат Македонија“ Лилјана Алчева денеска потпишаа Меморандум за соработка. Со потпишувањето на Меморандумот ќе почнат активности на терен, изработка на детален урбанистички план за месноста „Османов рид“, локација која се наоѓа спроти Спомен-костурницата во Куманово. – Меморандумот дополнително ја зацврстува …

Повеќе »