Breaking News

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Цементарница УСЈЕ еден од предводниците во следење на ЕСГ пристапот за деловно управување

Декарбонизација и дигитализација, работно окружување што овозможува раст, позитивно локално влијание и одговорно управување со ресурсите, се четирите клучни столба на кои се развива и имплементира ЕСГ стратегијата (Enviroment, Social and Governance) во Цементарница УСЈЕ АД Скопје. Компанијата сите свои активности ги насочува кон креирање на одржлив раст и поттикнување …

Повеќе »

Конференција на АмЧам за поттикнување на одржлива бизнис околина со прифаќање на ESG-стандардите

Под наслов „Поттикнување на одржлива бизнис околина“, денес во Скопје се одржува конференција посветена на ESG-стандардите за животна средина, општествени прашања и управување (environment, society, governance). Настанот е организиран од страна на Американската стопанска комора во Северна Македонија (АмЧам), со поддршка на Центарот за меѓународни приватни претпријатија од Вашингтон (CIPE). …

Повеќе »

Хуманитарна изложба на децата од основните училишта во Центар и концерт на Златно Салвејче за помош во лекувањето на Леоид Индов

Да му помогнеме на Лео да ги надмине предизвиците Рамстор Мол и Општина Центар заедно со децата од основните училишта во Ценатр и Златно Славејче организираат хуманитарна изложба и концерт за помош во лекувањето на Леонид Индов. Ве повикуваме на 13ти Декември во 18:30 часот, да му помогнеме на Лео …

Повеќе »

„Аџибадем Систина” со јубилејни награди за вработените – повеќе од две децении посветеност и лојалност

,,Аџибадем Систина’’, најголемата и најсовремена приватна болница во земјата и регионот, која повеќе од две децении е лидер во здравствениот сектор, на своите долгогодишни вработени, но и на веќе пензионираните членови, кои биле дел од оваа компанија, им додели награди и благодарници за нивната посветеност, лојалност, професионалност и придонес во …

Повеќе »

Скопските бадникари сигурно зачекорија во четвртата деценија од постоењето и успешната и делотворна работа.

Бадникарите сигурно зачекорија во четвртата деценија од постоењето и успешната и делотворна работа. Поддршка и помош пристигнуваат од сите страни, нивната иницијатива за традиционална дружба и прослава на Бадник  доби јасни и неповторливи контури и  прерасна во хуманитарно движење и еколошка акција за чиста и убава околина со веќе традиционалното …

Повеќе »

Уште една правна разврска во полза на Еуромакс Ресоурцес, Владата има обврска да одлучи за спојувањето на концесиите

Пресудата во целост ги отстранува евентуалните оспорување на правната важност на концесијата „Иловица 6“ и ова е трета финална пресуда во полза на компанијата од почетокот на правниот спор во 2019 година. Потенцираме дека претходно, уште во 2020 година, управните судови донесоа финална пресуда врз база на истата правна аргументација. …

Повеќе »

„Њу момент“ 30 години ја поттикнува и унапредува македонската креативност

Повеќе од 110 реномирани меѓународни награди, подготвени и реализирани над 7.500 кампањи, соработка со 600 клиенти, како и 300 вработени се само дел од успесите и достигнувањата на маркетинг-агенцијата „Њу момент“, која што годинава одбележува три децени од своето основање. Како еден од главните поставувачи на темелите на домашниот адвертајзинг, …

Повеќе »

Клиника Жан Митрев споредена со Mayo Clinic, по третпат го доби Златниот печат од Joint Commission International

По третпат Златен печат од Joint Commission International за Клиника Жан Митрев. Со оваа ре-сертификација потврдено е уште еднаш дека здравствената институција поседува највисоки стандарди од аспект на квалитетот на здравствените услуги и грижата за безбедноста на пациентите. „Од анализата утврдивме дека Клиника Жан Митрев има капацитет и потенцијал да биде …

Повеќе »

Во шеснаесетте години постоење, Фондацијата „Трајче Мукаетов“ стипендирала вкупно 659 студенти по фармација и по медицина при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје

Шеснаесетта година по ред Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје. Изборот на стипендистите за учебната 2023/2024 година, кој е во согласност со објавениот јавен конкурс, е одобрен од Управниот одбор на Фондацијата, по предлог-прелиминарната …

Повеќе »

Извлечен е последниот Гранд милионер за оваа година

Успешно заврши уште едно издание на наградната игра „Стани Гранд милионер“, со извлекување на третиот добитник на главна награда од 1 милион денари. И оваа година, Гранд кафе подготви вредни награди за своите најверни потрошувачи, од кои тројца имаа среќа да станат новите Гранд милионери. Во последното извлекување од наградната …

Повеќе »