Breaking News

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Последна шанса за пријавување на Виз Ер Скопски маратон 2023

Полека, но сигурно наближува најголемиот спортски настан за оваа година. Уште 12 дена нѐ делат од најпознатата трка во Македонија и на Балканот, Виз Ер Скопски маратон, кој ќе се оддржи по 19ти пат. Маратонот е сертифициран од страна на АИМС и Светска атлетика и е дел од квалификациските трки …

Повеќе »

dm ЌЕ ДОНИРА ПОВЕЌЕ ОД 3 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТ ПРОЕКТИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЈЕ!

Како дел од конкурсот на dm – {ЗАЕДНО} за подобро утре, компанијата ќе поддржи шест општествено одговорни проекти насочени кон благосостојбата и здравјето на жените и со тоа ќе овозможи спроведување на најдобрите иницијативи на различни здруженија и организации вредни повеќе од 3 милиони денари. На конкурсот на dm, кој …

Повеќе »

S-BANKA – ОТСЕГА СО НОВ, МОДЕРЕН ДИЗАЈН, ДОСТАПНА И ЗА ПРАВНИ ЛИЦА, СО МНОГУБРОЈНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Шпаркасе Банка АД Скопје, следејќи ги актуелните трендови на пазарот и работејќи во интерес на своите клиенти, со цел да им овозможи непречена мобилност и достапност на широк опсег банкарски услуги, воведе многубројни новитети во својата мобилна апликација S-Banka. Новата верзија на мобилната апликација S-Banka, со новиот модерен дизајн креиран …

Повеќе »

Со бамбуси и егзотични треви се разубави живеалиштето на тигарот во ЗОО Скопје, во соработка со Факултетот за Шумарски науки пејзажна архитектура и екоинженеринг “ХАНС ЕМ” и ФОЈА

По повод светскиот ден на бамбусите живеалиштето на Тигарот во Скопската зоолошка градина е разубавено со бамбуси и други егзотични треви со цел да се долови што повеќе неговата природна животна средина. Бамбусите се донација на ХЕФ, додека егзотичните треви и другите растенија на Градинарскиот центар Фоја, кој исто така …

Повеќе »

Стабилна, сигурна работа со бројни бенефиции за вработување во Макстил – Отворени нови работни позиции

Приватно здравствено осигурување за сите вработени, регрес за годишен одмор (за 2023 година исплатен во висина од 39.000 МКД), месечни и квартални бонуси за безбедно и одговорно работење како и годишни бонуси за успешност во работата и перформансот се само дел од поволностите врзани со работната позиција во компанијата Макстил. …

Повеќе »

Во Гевгелија се одржа ЛАГ Експо 2023 – саем за промовирање на локалниот развој

Оваа сабота, на 16 септември во Гевгелија, се одржа вториот по ред саем за промовирање на локалниот развој – ЛАГ Експо 2023, кој е единствен од ваков тип во државата. Низ презентации и панел дискусии претставници на Локалните акциски групи (ЛАГ-ови) од нашата како и земји од Западен Балкан и …

Повеќе »

Доверителите се eдногласни: потребна е брза продажба на деловната зграда на Еуростандард Банка

На вчерашното собрание на доверители одржано по повод третата лицитација за продажба на зградата на Еуростандард банка над 80% од доверителите биле катeгорични дека продажбата е чин кој треба да се случи час поскоро, и дека треба да се прифати доставената понуда. Стечајниот управник заедно со судијата предложиле повторно да …

Повеќе »

АТС ГРУП го привлече вниманието на посетителите на престижниот саем на одбранбената индустрија во Лондон DSEI 2023

АТС Груп е еден од поголемите изложувачи на DSEI 2023 најзначајниот саем на одбранбената индустријата во ЛОНДОН, на кој присуствуваат повеќе од 50.000 посетители кои можат да видат над 400 изложени борбени возила и воздухоплови како и бродови на воената морнарица по течението на реката Темза. DSEI Лондон е поддржан …

Повеќе »

25 години ЕКОТИП: Иновативни решенија за чиста, здрава и зелена иднина

  За својот 25-годишен јубилеј, македонската компанија ЕКОТИП воспостави  стратешко партнерство со Aquaporin – водечка светска компанија за иновативни системи за филтрација на вода, кои се базираат на откритие наградено со Нобеловата награда, а чија технологија ја користат НАСА и Европската вселенска агенција. Стратешкото партнерство со ЕКОТИП го поздрави и …

Повеќе »

Мелон Солушнс – 20 години иновативни финансиски услуги на домашниот пазар

Мелон Солушнс одбележа 20 години работа на македонскиот пазар. Формирана како подружница на Мелон Технолоџис и дел од на меѓународната  групација Мелон, Мелон Солушнс се етаблира на локалниот пазар со доминантната улога во воведување и рационализирана имплементација на иновативни технологии во финансискиот сектор. Комбинирајќи го меѓународното знаење со локалното искуство, …

Повеќе »