Breaking News

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Надзорниот одбор на НЛБ Банка Скопје го именуваше Тони Стојановски за нов Претседател на Управниот одбор на Банката

Надзорниот одбор на НЛБ Банка Скопје на денешната седница го именуваше Тони Стојановски за нов Претседател на Управниот одбор. Тони Стојановски ќе ја преземе функцијата Претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка Скопје по добиена согласност од Народната банка на Република Северна Македонија. Во меѓувреме ќе ја преземе функцијата Помошник на Управниот одбор на …

Повеќе »

dm ДРОГЕРИЕ МАРКТ ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД РАСПИШУВА КОНКУРС ЗА ИНИЦИЈАТИВИ ОД ОБЛАСТА НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЈЕ

dm дрогерие маркт втора година по ред објавува повик за пријавување на проекти за подобрување и зачувување на менструалното и репродуктивното здравје на жените како дел од општествено одговорната кампања {ЗАЕДНО}  едни за други. Повикот е отворен до 4 август 2024 година и е упатен до сите здруженија, институции, единици на …

Повеќе »

ИСОС: Јакнењето на сметководствената професија ќе донесе дополнителни придобивки и за микро, малиот и средниот бизнис

  Воведувањето и употребата на меѓународните стандарди за финансиско известување во нашата земја ќе обезбеди усогласеност на финансиските извештаи на домашните компании, вклучувајќи ги и малите и средни фирми, со оние што се изготвуваат на глобално ниво, што секако ќе донесе низа придобивки за нашиот бизнис сектор, бидејќи со тоа …

Повеќе »

Во среда филмска вечер пред Рамстор Мол

Општина Центар и Рамстор мол ја продолжуваат соработката во насока на збогатување на културниот и социјалниот живот на граѓаните. Затоа оваа среда на 12 јуни со почеток од 19ч организираме филмска вечер пред платото на Трговскиот центар Рамстор Мол. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски и Рамстор Мол  ги покануваат …

Повеќе »

AI Weekend ни носи: Иновации и стратегии за примена на вештачка интелигенција во бизнисот

AI Weekend, кој првпат ќе се одржи во склоп на популарниот Weekend Media Festival од 19 до 22 септември во Ровињ, ќе ги собере сите кои сакаат да научат повеќе за примена на вештачката интелигенција во бизнисот. AI Weekend ќе им понуди на бизнис заедницата одговори на клучни прашања поврзани …

Повеќе »

Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ постојано се под граничните вредности определени со Закон

  Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ постојано се под граничните вредности определени со Закон Од 2007 година, емисиите на Цементарница УСЈЕ  се мониторираат 24 часа, 365 дена во годината од страна на независен, автоматски систем за мониторинг (вкупна прашина, SO2 и NOx), кои се контролирани од страна на надлежните …

Повеќе »

Поддршка за млади таленти: Пријавете се за стипендија од Фондацијата МК2025!

Фондацијата МК2025 го објавува повикот за прием на апликации за стипендии во склоп на Фондот за поддршка на талентирани средношколци “Таленти денес – лидери утре„ за тековната 2024/2025 година. По успешноста на пилот-проектот за стипендии во 2019/2020 година, Фондацијата МК2025 обезбедува средства за финансиска поддршка на талентирани млади од Македонија. …

Повеќе »

Македонско катче во Националната библиотека во Осло: Ротари клубoт „Камен Мост Скопје“, Данскиот и Норвешкиот конзулат во Скопје донираат 377 книги на македонски јазик

  На иницијатива на Ротари клубот „Камен мост-Скопје“, потпомогната од Данскиот и Норвешкиот конзулат во Скопје, ќе се донираат 377 книги на македонски јазик на Националната библиотека во Осло. Проф. Д-р Радмила Димовска, при нејзината посета на Националната библиотека во Осло, која е една од најпрестижните во Европа, констатирала дека …

Повеќе »

Финансиска и логистичка поддршка за македонскиот олимписки спорт од меѓународните олимписки организации

Македонскиот спорт ќе добие поддршка во спортска техника и опрема од различни меѓународни спортски федерации со цел што поуспешна организација на Европските младински олимписки игри што треба да се одржат во Скопје во 2025 година. Покрај техниката и опремата, Македонскиот олимписки комитет (МОК) ќе добие и дополнителна финансиска и логистичка …

Повеќе »

Превенцијата е половина здравје: dm дрогерие маркт втора година по ред организира бесплатни дерматолошки прегледи на 3 локации!

Како дел од кампањата за подигнување на свеста за женското здравје, компанијата dm дрогерие маркт втора година по ред организира дури 5 бесплатни дерматолошки прегледи во Скопје и Охрид. Еден од најдобрите начини за превенција на кожните заболувања е едукацијата и стекнувањето на добри и здрави навики. Токму затоа, dm …

Повеќе »