Breaking News

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Стоби Флипс и Брилијант се најпознати брендови во 2023 година

Стоби Флипс е најпознатиот бренд во категорија флипс, а Брилијант во категоријата сончогледово масло, според истражувањето „Најпознати брендови 2023-та година” на Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД. Истражувањето е спроведено со директно интервјуирање на 1 200 потрошувачи на територија на целата држава, од кои 86% проценти го избрале Стоби Флипс како …

Повеќе »

Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ се под граничните вредности определени со Закон

Од 2007 година, емисиите на Цементарница УСЈЕ  се мониторираат 24 часа, 365 дена во годината од страна на независен, автоматски систем за мониторинг (вкупна прашина, SO2 и NOx), кои се контролирани од страна на надлежните органи. Компанијата не е во можност на каков било начин да влијае врз резултатите. Производството …

Повеќе »

ГЛАСАЊЕТО ЗА ИГРИ НА СРЕЌА НА ЦРНО НЕ НОСИ ГЛАСОВИ!

Живееме во предизборие. Политичките партии го мерат секој потег низ призмата дали им носи или им одзема гласови. Генерално, но најмногу во политиката како професија важи непишаното правило „нема случајности“. Оттука, воопшто не беше случајно што на 27 ноември, како гром од ведро небо, после 14 часот експресно беа закажани …

Повеќе »

Новогодишна промоција за деловните корисници на Телеком

Македонски Телеком најавува одлични Новогодишни промоции за деловните корисници. Овие празници, добивате многу поволности со промотивната понуда. Останете секогаш поврзани со три пати повеќе интернет во Magenta 1 Business Essential и Standard, Business Essential и Standard. Склучете нов или продолжете го постојниот договор Magenta 1 Business и добијте намалени цени …

Повеќе »

ИСОС го зајакнува капацитетот и поддршката на сите сметководители да ги исполнат законските и професионалните норми

Управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени сметководители (ИСОС) ја заокружи серијата средби со членовите на своите подружници низ земјата. Во изминатиот период беа организирани состаноци со подружниците на ИСОС во Тетово, Велес, Струмица, Штип, Прилеп, Битола, Куманово и Скопје, со цел, преку директна комуникација со членовите на Институтот, …

Повеќе »

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда ѝ е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. Наградата е признание за силните финансиски перформанси што ги испорача Комерцијална банка, а кои …

Повеќе »

Од денес до сабота во МКЦ, по десетти пат PIN Music Conference and Showcase

Од 30 ноември до 2 декември 2023 година, во Младинскиот Културен Центар во Скопје, ќе се одржи десеттото издание на PIN Music Conference and Showcase Festival. Од четврток до сабота, откриј ја новата музичка сцена од Европа и светот на PIN MUSIC 2023! Taksirat Festival во рамки на овој настан …

Повеќе »

Гранд кафе и оваа година е најпрепознатлив бренд во категоријата „Традиционално кафе“

Македонските потрошувачи и оваа година го препознаа како најпознат и најомилен бренд од категоријата „ТРАДИЦИОНАЛНО КАФЕ“, покажаа резултатите од истражувањето спроведено од агенцијата Инсајдер ИД. Истражувањето покажува дека Grand kafe се истакнува како најпрепознатлив бренд во една од категориите со најсилна конкуренција, истакнувајќи се пред пазарните ривали со својот константен …

Повеќе »

Велешкото виногорје домаќин на првиот светски натпревар за сортата вранец

За првпат во светот ќе се одржи меѓународен вински натпревар посветен на сортата вранец – Vranec Selection by CMB. Оваа специјална манифестација, чиj домаќин е здружението „Вина од Македонија“, е во организција на еден од најстарите европски вински натревари Concours Mondial de Bruxelles. Настанот ќе се одржи во периодот од …

Повеќе »

Министерството за култура го објави конкурсот за Град на културата за 2024 година

Министерството за култура го објави Конкурсот за финансирање проект од национален интерес, манифестација „Град на културата во 2024 година”. На Конкурсот, чија цел е создавање услови за рамномерен културен развој, достапност на културните вредности за граѓаните, како и заживување на културата на локално ниво, може да учествуваат општините во Република Северна Македонија, со исклучок …

Повеќе »