Breaking News

Честитка од СПМ по повод 24 Мај, Денот на сесловенски просветители Свети Кирил и Методиј


Големината и богатството на еден народ се состои во можноста несебично и на другите народи да им ги пренесе своите знаења како што преку македонските просветители Светите браќа Кирил и Методиј со писменост се даруваа словенските народи.


Делото на Светите Кирил и Методиј во вековите е запишано како рамноапостолно и свето со кое се издигаат словенските народи со писменост и проповед на христијанството. .


Извор: МИА