Breaking News

Вицегувернерката Нацевска на ЕЦБ: Интензивно се работи на  приклучување на земјата кон СЕПА


Народната банка интензивно работи на усвојување на регулаторните и техничките стандарди на Европската Унија во платежната сфера за што поскоро приклучување на земјата кон Единствената европска платежна област (СЕПА), посочи вицегувернерката Емилија Нацевска, која учествува на Работилницата за платни системи од високо ниво, во организација на Европската централна банка (ЕЦБ).


.


Извор: МИА