Реакција на изјавата на техничкиот министер за труд и социјална политика Ѓоко Велковски


По изјавата на техничкиот министер од ДПМНЕ  за состојбата во ЈОУ Дом за стари лица “Зафир Сајто” во Куманово, се прашуваме дали министерот побарал информации од соодветниот сектор во министерството за да ги добие точните податоци или единствено е фокусиран на ширење на гол популизам и дезинформации.


Токму тие изјави зборуваат за работата на техничкиот министер, кој очигледно не е излезен од позицијата на кабинетски службеник од времето на Димо Спасов, кога владееше дпмне и не се почитуваа закони, туку се работеше на популизам и реваншизам.


.

Извор: МИА