Breaking News

„Повторно заедно’“ во Градскиот парк во Скопје


Во Градскиот парк во Скопје денеска ќе се одржи настанот „Повторно заедно“, во организација на Здружението „Аутизам ААМК“.


Настанот се организира по петти пат во април – месец посветен на зголемувањето на свесноста за лицата со аутизам, нивно прифаќање, почитување и инклузија.


-„Повторно заедно“ и годинава ќе биде огромна игротека на отворено, со бројни активности: кошарка, ракомет, „Не лути се човече“, големи сложувалки, спортски вежби, забава, музичко и ликовно катче, како и базарче со изработки од лица со атипичен развој.

Сцената на Школка ќе биде богата и шаренолика со бројни настапи, како на типични, така и на атипични деца.


Настанот е од отворен тип, добредојден е секој кој сака да сподели и да добие љубов, соопштија организаторите. бт/црФото: Здружението „Аутизам ААМК .

Извор: МИА