Под мотото „Писмото е нашиот универзум“, Владата на Северна Македонија достоинствено го одбележа Денот на сесловенските просветители светите браќа Кир…


Во рамки на дводневното чествување на празникот, што се одржа во Охрид, колевката на словенската писменост, се одржаа настани, на кои учествуваше и говореше претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски.


На настаните присуствуваа претставници од владиниот и државниот врв, од дипломатскиот кор, од областа на политиката, образованието, науката, културата, како и од други општествени сфери. .


Извор: МИА