Breaking News

Toni Ivanoski

В недела во Парк – осма традиционална манифестација за поддршка на лицата со Вилсонова болест

Под слоганот „Подај рака“, в недела (08.10.2023) на летната сцена „Лепеза“ во Градскиот парк во Скопје со почеток во 10.30 часот ќе се одржи осмиот по ред хуманитарен хепенинг за поддршка на лицата заболени од ретката болест Вилсон. Целта на настанот е подигнување на јавната свест за ретките болести, вклучувајќи …

Повеќе »

„Макпетрол“ и Општина Центар со едукативни работилници против врсничкото насилство

Предавања и дискусии на темата булинг ќе се организираат во осумте основни училишта на територијата на Општина Центар во рамки на „Крени глас против врсничкото насилство“, општествено одговорната кампања на „Макпетрол“. Како дел од овие активности, компанијата ќе испечати и едукативен материјал на темата за учениците од шесто до деветто …

Повеќе »

Публицис Груп го поддржува развојот на студентите по маркетинг на Економски факултет – Скопје!

“Управување со иновации и производ” од Ежени Брзовска, достапна за студентите од маркетинг на Економскиот факултет – Скопје благодарение на Публицис Груп. Македонската маркетинг индустрија има иднина! Потенцијалот е во младите студенти на департмaнот Маркетинг при Економскиот факултет Скопје, кои покажуваат извонредни резултати и огромна љубопитност за професијата. Благодарение и на  …

Повеќе »

Време е за нова роденденска дружба, големи попусти, добра забава, многу награди проследени со супер атмосфера во Skopje City Mall

Време е за нова роденденска дружба, големи попусти, добра забава, многу награди проследени со супер атмосфера во Skopje City Mall за нашиот 11ти роденден! Ви нудиме пријатно шопинг искуство, проследено со жешки попусти како и супер забава која ќе трае од 08ти до 10ти октомври. Славиме роденден, а тоа значи… …

Повеќе »

Бимилк додели стипендии за новите студенти на УКЛО

    Бимилк ги додели стипендиите за тројцата новозапишани студенти на Универзитетот Св. Климент Охридски Битола, и тоа на Факултетот за биотехнички науки, на Техничкиот и на Ветеринарниот факултет во Битола. Доделувањето стипендии за новите студенти е дел од општествено одговорната практика на Битолска млекара и вложување во образовниот процес …

Повеќе »

Факти и бројки зошто да бидеш дел од Startup Weekend Sustainability Skopje

 Во пресрет на климатските промени и непрекинатото исцрпување на природните ресурси на глобално ниво, неизбежно е да се адресира проблемот и превземат мерки уште веднаш. Во својата основа, одржливоста нѐ предизвикува да се однесуваме порационално кон природата, да најдеме начин за намалувалување на нашиот еколошки отпечаток и минимизирање на негативните …

Повеќе »

На 7 октомври ќе се одржи Втората конференција „НАУКА ЗА ДЕЦА”

Во организација на Фондацијата „Кантарот”, под мотото „Пуштете ја вашата научна фантазија”, во сабота, на 7 октомври, ќе се одржи втората научна конференција „НАУКА ЗА ДЕЦА”. Конференцијата ќе се одржи во Интернационалното училиште НОВА, а нејзината цел е популаризација на науката кај најмладите. Главниот дел од програмата на конференцијата се предавања …

Повеќе »

ТАВ И AEGEAN СО СВОИТЕ ПАТНИЦИ ГО ПРОСЛАВИЈА ВОВЕДУВАЊЕТО НА НОВАТА АВИОЛИНИЈА СКОПЈЕ-САРАЕВО

Билетите се достапни на веб-страницата на AEGEAN www.aegeanair.com и преку туристичките агенции Синоќа, 2-ри октомври, ТАВ Аеродроми организираше прослава на Меѓународниот Аеродром Скопје за првите патници во заминување на новата авиолинија Скопје – Сараево, воведена од страна на AEGEAN Airlines, грчката национална авиокомпанија и членка на STAR ALLIANCE. Со инаугуративниот …

Повеќе »

Анализа : Општините најмногу трошат за плати, “лази“ наплатата на данок на имот!

Највисоки трошоци за плати, придонеси, надоместоци. Најголеми приходна ставка се трансферите. Наплатата на данок на имот во првите шест месеци со “лазачко“ темпо. Колку и по кој основ се полнеле и трошеле локалните буџети? “Порталб“ во две продложенија на “Анализа“ ќе објави детали за буџетските сметки во првата половина од …

Повеќе »

„Сакам да работам до партиите“: „Вашите кампањи против игрите на среќа се против 10 илјади вработени, кои можеби заедно со своите семејства на избори гласале и за вас!“

Земајќи предвид дека како што наближуваат избори, политичките партии почнуваат да се борат за нови гласови, притоа занимавајќи се и со игрите на среќа, сметаме дека како Здружение на вработени во сектор игри на среќа „Сакам да работам“, треба да го истакнеме следното: Игрите на среќа во Македонија се изведуваат …

Повеќе »