Breaking News

Секогаш со победниците: MOZZART го поддржа сениорскиот тим на клубот „Суперџудо” на државното првенство во џудо


Регионалниот лидер во игри на среќа Mozzart, продолжува со поддршката на спортските клубови во Македонија.


Овојпат компанијата го поддржа сениорскиот тим на клубот „Суперџудо” во настапите на државното првенство кое се одржа изминатиот викенд во Скопје.


Александар Димитријоски, интернационален џудо тренер, изрази особена благодарност до компанијата Mozzart за големата помош и поддршка во реализацијата на настапите на клубот.

„ЏК „Суперџудо “ Скопје е еден од најдобрите и најбрзо растечките џудо клубови во државата и единствен клуб кој за толку кратко време постигнал врвни резултати, а целта е и учество во натпревари на меѓународно ниво. Изразуваме задоволство и упатуваме голема благодарност до компанијата Mozzart за донацијата. Спортската опрема доаѓа во вистинско време за ЏК Суперџудо Скопје . Се надеваме дека ќе најдеме начин да возвратиме, а тое ќе го потврдиме со успесите кои ќе ги постигнуваме на натпреварите” , изјави Димитријоски.


Mozzart ќе биде поддршка на сениорскиот тим на клубот „Суперџудо” и на екипното државно првенство кое ќе се одржи кон крајот на оваа година, со што лидерот во приредување игри на среќа продолжува да инвестира во спортот и спортските клубови.