Breaking News

Во Канада уапсени 92 лица поради трговија со дрога и луѓе


Уапсени се 92 лица во рамките на акцијата „Проект Мартини“ во Дурам, Канада, насочена против трговијата со дрога и луѓе во тој канадски регион.


Во текот на петнеделната истрага поднесени се 113 кривични пријави и извршени се 11 претреси во Ошава, Кларингтон, Витби и Ајкс, објави Торонто Стар.


Најголем дел од обвиненијата се однесуваат на трговија со дрога, насилство и давање сексуални услуги. рп/Фото: МИА архива .

Извор: МИА