Breaking News

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на Министерството за правда


Министерот за правда наместо нервозно да реагира треба наредниот пат прецизно да ги следи говорите и ставовите на претседателот Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, велат од најголемата опозициска партија.


„Никаде не се тврди дека за законот за ослободување на вмешаните Монструм и други криминалци е веќе ставено европско знаменце. Но со оглед на тоа што и за многу други закони тоа е злоупотребено, ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека ако тоа се стави на Законот за амнестија следи напуштање на работата на Собранието од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Поважно е министерот за правда да објасни каков договор има за ослободување на криминалци и која е цената за таквиот чекор на владата на Ковачевски“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.
Извор: МИА