Отворена изложбата „Лица на револуцијата“ на необјавени портрети од македонски револуционери, на Ратајкоски и Апостолоски


Ексклузивна патувачка изложба на необјавени фотографии од македонски револуционери на Диме Ратајкоски и Душко Апостолоски беше отворена вчера во МАНУ.


Изложбата се организира во година кога македонската држава и народ одбележуваат 120 години од смртта на Гоце Делчев, 120  години од Илинденското востание и 130 години од основањето на Внатрешната македонска револуционерна организација.


.

Извор: МИА