Breaking News

Денеска почна есента


Првиот ден од есента почна денеска, во 8:50 часот.  Есента почнува денеска за жителите на северната земјина полутопка. Во исто време пролетта почнува за жителите на јужната хемисфера.


Тоа значи дека утрово Сонцето преминува од северната на јужната хемисфера и така во исто време за жителите на јужната хемисфера почнува пролетта. мд/нд/Фото: МИА архива    .


Извор: МИА